ZUŠ disponuje obnovenými priestormi a novými hudobnými nástrojmi

13.09.2011 Snina

Snina 13. septembra (TASR) - Mesto Snina uvedie v stredu 14. septembra slávnostne do užívania zrekonštruovaný objekt Základnej umeleckej školy (ZUŠ). Školské zariadenie prešlo v uplynulom období modernizáciou z prostriedkov Európskej únie v hodnote takmer 1,2 milióna eur. Projekt financoval okrem stavebných úprav aj zakúpenie novej počítačovej techniky, osvetlenia, ozvučenia či viacerých druhov hudobných nástrojov.

ZUŠ v Snine poskytuje pod zriaďovateľskou pôsobnosťou mesta základné umelecké vzdelanie okrem hudobného odboru aj v odbore výtvarnom, tanečnom a literárno-dramatickom. Jej riaditeľka Katarína Valaliková TASR informovala, že školské zariadenie navštevuje v súčasnosti približne 600 žiakov vo veku šesť až 18 rokov.

Hovorkyňa magistrátu Zuzana Krupa poznamenala, že revitalizáciu ZUŠ odštartovala samospráva v máji minulého roka. V rámci projektu obnovili pôvodný objekt školy, ku ktorému pribudovali dvojpodlažnú prístavbu s tanečnou a koncertnou sálou. Školské zariadenie disponuje po rekonštrukcii bezbariérovým prístupom, novou strechou, oknami, dverami, je zaizolovaný a má novú fasádu. Úpravou prešli aj spevnené a odstavné plochy v exteriéri.

Podľa Valalikovej zakúpila samospráva z prostriedkov projektu pre školu aj novú počítačovú techniku, projektory a stoličky. Koncertná sála disponuje zároveň novým osvetlením, ako i zvukovým a nahrávacím zariadením. Žiakom hudobného odboru zároveň pribudli pre potreby vyučovania ďalšie nástroje. \"Ide o akordeóny a klávesové keyboardy,\" uzavrela riaditeľka ZUŠ.
 

Vyberte región